Про копитоковбасу та інше

· · Один коментар

Так, знаю, ця тема не зовсім оригінальна, але потрібна. Я хочу розповісти про якість харчових продуктів, про бізнес, побудований на нелюдському ставленні до здоров’я людей.

Чи знаєте ви, в яких антисанітарних умовах виробляють морозиво? Принаймі, на одному з рівненських заводів умови жахливі. А що сухарики роблять з недоїдків барів і кафе?

За родом професійної діяльності, я знайомився з роботою контрольних органів. Мене запевняли, що дуже рідко знаходять порушення технології виробництва ковбасних виробів. В мене немає підстав їм не довіряти. Найбільш поширене порушення — збільшена вологість. А скільки в сосисках м’яса? Згідно з проведеними дослідженнями, 7% м’яса і 15% м’яса птиці. А решта… Чого там тільки нема. Соєвий білок — це ще добре. А як щодо емульсії із шкіри і копит? Зараз кожен підприємець може зареєструвати свою рецептуру і легально виробляти яку-небудь копитоковбасу з відходів, яких не кожен собака захоче їсти. От на цьому рівні й здійснюється злочин проти здоров’я і гідності громадян.

Великі виробники знають норму, після якої настає гостре отруєння, і не стануть її перевищувати. А от хронічне отруєння харчовими добавками — це стан багатьох сучасних людей. В західних країнах зафіксовані випадки, коли насичений консервантами труп не починав гнисти, навіть, через кілька місяців після смерті. «Здоровий» труп починає активно розкладатися вже через днів 10 після смерті.

Поширена думка, що своє, домашнє корисніше для здоров’я, ніж імпортна продукція. Що чим далі від цивілізації, тим менше «хімії». Загалом, ця думка правильна, але часто бувають винятки. Кілька років тому я підслухав розмову напівграмотної бабусі з Полісся. Вона скаржилася, що отруїлася, коли обприскувала картоплю від колорадських жуків. Розповідала, в скільки разів перевищила дозу, вказану на упаковці, що кропила віником і що вітер дув у її сторону. Перевищена доза могла не вивестися повністю з рослини до збору урожаю і повільно отруювати бідну бабусю і її сім’ю цілий рік. Такий от домашній урожай, там, де й газ не проведений. Але не тільки старі поліські бабусі неправильно користуються небезпечними досягненнями цивілізації. Я знайомий із літнім чоловіком, що вже давно заслужив повагу оточуючих. Ніяк не можна сказати, що він легковажний. Але потрапив у лікарню з важким отруєнням від своїх домашніх помідорів. Домашні продукти можуть бути ще більш небезпечними, тому що над господарствами населення немає ніякого контролю.

Якщо у вас є подібні шокуючі історії, пишіть у коментарях.

Категорія: Історії з життя

Коментарі (1)RSS-стрічка коментарів

  1. ivanko сказав:

    Можу лише додати, з’явилось багато продуктів, вироблених ніби в Україні, в якому небудь невеличкому селі, а насправді вони там лише фасовані. На пакуванні ж справжній виробник, як правило Китай, або не зазначений, або вказаний дуже дрібним шрифтом. В принципі, нічого страшного, в наявності і білі халати і прохідна з вахтою та охороною, але всі роботи, включно з пакуванням, виконуються вручну, в переобладнаному приміщенні що колись було школою. Називати конкретну адресу чи торговельну марку навряд є сенс, таких підприємств сотні, їх власники люди з великими грішми, для яких то лише один з напрямків бізнесу. Загалом, сушених кальмарів до пива мені більше не хочеться.

Трекбеки і пінгбеки

  1. Блог Чугила » Архів блогу » Собаче життя

    […] я вже писав про обурююче погану якість продуктів. Радий повідомити, що все-таки є категорія харчів […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *