Чому важливо знати про все потроху?

· 3 коментарів

У сучасному світі стільки знань, що всіх їх опанувати одній людині неможливо. Доводиться спеціалізуватись. Щоб добре розумітися на своїй роботі, треба вибрати 1–2, максимум 3 напрямки, у яких слід рухатись. Інакше не вистачить сил і часу. Але я не вважаю, що не потрібно цікавитись «чужим». Навпаки, відхід у вільний час від своїх звичних справ може бути дуже цікавим і корисним.

Багато людей, окрім основної професії, мають якесь хобі. Так вони відволікаються від рутини. З часом можна здобути багатий досвід. Але хобі — це тільки ще один напрямок і він не дає справжньої широти знань. Я пропоную цікавитись усім потроху. Навіть, тим, що спочатку здається зовсім непотрібним і далеким. Культура неоднорідна. У ній знайдеться місце для дуже різних точок зору. Можливо, варто «приміряти» на себе одну з них? Накинути на себе культурну оболонку, всередині залишаючись самим собою? Так можна зрозуміти як мислять інші, самому стати зрозумілішим людям і подивитись зі сторони на своє, рідне. Як би ви не любили себе і своє, але доводиться жити в одному світі із різними людьми. Керуючись цими роздумами я, наприклад, цього року дивився Євробачення, хоча це не те шоу, яке може мене захопити з головою. І, нарешті, так можна добре відпочити. Відпочинок, як відомо, найкраще вдається при повній зміні роду діяльності.

Категорія: Некатегоризовано

Коментарі (3)RSS-стрічка коментарів

  1. podarok коментує:

    Не повіриш…
    Якщо зробити основним хоббі намагання зрозуміти глибоко більшість напрямків – виходить така собі вікіпедія в мозку….

  2. ukrainets коментує:

    Останнім часом я більше переконують що “знати все потроху” зараз не актуально, краще хоч в 1 сфері бути профі.

  3. bezlik коментує:

    А я навпаки поділяю думку автора. Якщо навіть потроху цікавитися незнайомими речами, то можна врешті-решт зрозуміти дещо важливе. Наприклад, що звичайна людина знає про методи східної медицини, андронний колайдер, скандинавську міфологію чи гіпноз? Лише те, що отримує з художньої літератури та засобів масової інформації. Про поверхневість подібних джерел навіть не згадуватиму. Але тим не менш, цих поверхневих знань та пліток людині вистачає, щоб скласти повне уявлення про світ і у старості всім заявляти про власну мудрість.

    Єдине зауваження, що сфера знань має справді цікавити або мати можливість бути практично задіяною, інакше це лише ґвалтування власного мозку.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теги та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>