Година Землі наближається. Плюс скрипт для вимкнення блогу

· 9 коментарів

Блог Чугила приєднується до Години Землі. Можливо, якщо ще хтось не знає, а таких, я впевнений, дуже небагато, коротенько пояснюю: Година Землі — це всесвітня екологічна акція, коли небайдужі до майбутнього планети люди вимикають світло на одну годину. Так вони виражають свою готовність брати активну участь у збереженні довкілля. Цього року цей грандіозний флешмоб відбудеться 28 березня о 20:30. Докладніше про все можна дізнатись на офіційному сайті або майже на будь-якому сайті чи блозі на екологічну тематику.

До акції приєдналося, за останніми даними, 8 українських міст: Київ, Одеса, Луцьк, Івано-Франківськ, Долина (Івано-Франківська область), Ковель (Волинська область), Славутич (Київська область) та Рівне (моє рідне місто, спасибі за ініціативу меру Володимиру Хомку). В цих містах міська влада зголосилася провести широку інформаційну кампанію. Та в Рівному досі висять рекламні банери, приурочені до 195-річниці народження Т. Шевченка. При всій моїй повазі до поета, я надаю перевагу дивитись у майбутнє, а не у минуле. Також жаль за слабку активність сходу України. У будь-якому разі, «думати глобально, а діяти — локально». Участь кожного важлива.

За прикладом Блогорідера, я вирішив вимкнути на годину також свій блог. Для цього написав маленький скрипт для WordPress. Це PHP-файл, що замінює index.php у кореневій папці WordPress. Користувач побачить сторінку стилізовану під HTTP-помилку, а пошуковики (в принципі) мають правильно зрозуміти вимкнення блога. Звичайно ж, ділюся.

→ Завантажити

Можливо, хтось запитає, навіщо ж мучитись з написанням скрипта, хай і такого маленького, щоб вимкнути блог всього на годину? Сенс в цьому той же, що й у самої акції: важлива не пряма користь, а символічна. Не шукають же сенсу у державних чи релігійних символах. Це просто засіб сказати: «Я за. Я з цими людьми.»

Категорія: Екологія

Коментарі (9)RSS-стрічка коментарів

  1. ELECTRIC коментує:

    а ще не забудьте про команду формат це, перерубати ввідний кабель живлення квартири, спалити підстанцію і відправити атомну бомбу на всі електростанції.

  2. chugylo коментує:

    @ ELECTRIC не розумію, за що така реакція на мирну нешкідливу акцію.

  3. ELECTRIC коментує:

    chugylo, є така приказка, що забагато, то не здорово :) от і з тою акцією, всі триндять про не бо це моно. Але що роблять не знають і навіщо це також невідомо.
    І всім відомо, що нічого це не змінить.

  4. Kolia Shlapak коментує:

    2 ELECTRIC Що це? Як Ви висловились “всі триндять”…. Я б це виразив іншими словами, але суть залишається. Саме це є ціллю Години Землі. Далі будуть інші проекти та акції, які матимуть на меті розвинути здобутки Години Землі й перетворити ту увагу медіа, бізнесу та громадськості, яку на сьогодні маємо на більш конкретні речі та дії. Які? Пропонуйте Ви!

  5. Kolia Shlapak коментує:

    2 chugylo Дякую за скриптик! Спробую використати!

  6. ELECTRIC коментує:

    Kolia Shlapak, а ми здається давно на ти:)
    і покращувати якісь електроенергії треба технічно, а не розвалом існуючої мережі.
    От крім розмов, що дасть ця акція?

  7. mekal коментує:

    “Не шукають же сенсу у державних чи релігійних символах. Це просто засіб сказати: «Я за. Я з цими людьми.»”

    Вся суть этой “акции” сказана в этих двух предложениях. _Умные_ люди не верят в государственные и религиозные символы. Те же _умные_ люди не страдают ерундой, вроде Часа Земли.

    Такое чувство, что если правильно пропиарить массовое самоубийство в честь спасения Земли, то «Я за. Я з цими людьми.»

  8. bezlik коментує:

    А з іншого боку це вільний вибір кожного підтримувати будь-яку акцію чи ні, головне, щоб це було свідомо. Як казав здається Волтер: “Я не поділяю ваших переконань, проте готовий віддати життя за право її висловлювати”. Життя віддавати я поки не готовий, але цитата гарна. До того ж, гадаю, всі коментатори тут вже визначилися зі своїм ставленням до цієї акції, тому зайве її обговорення особливо ні на що не вплине.

  9. FireStar коментує:

    Не дуже корисно з точки зору енергетики. Все має бути прогнозовано.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теги та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>