Дзеркало долі

· Коментарів немає

Кадр із фільму «Ворон»

Інколи в світ виходять художні твори, що тісно пов’язані з власною історією в реальному житті. Наприклад, пісня Show Must Go On групи Queen. Так, сама по собі ця пісня теж гарна, але вся її краса проявляється тільки якщо уявити Фреда Меркурі, що пише, знаючи про невідворотність своєї близької смерті. І вже важко відрізнити, де для нього закінчується реальність, а починається безмежний океан мрій — музика.

Фільм «Ворон» був найуспішнішим в кар’єрі молодого артиста Брендона Лі. І, на жаль, останнім. Можливо, якби не його трагічна передчасна смерть, ми б говорили «Брюс Лі, батько Брендона Лі», а не «Брендон Лі, син Брюса Лі».

Брендон Лі почав виявляти непокору суспільству ще в молоді роки, коли він часто хуліганив у школі. Пізніше він спрямував свою енергію в творче русло, пішовши шляхом батька — став актором. Усю свою кар’єру Брендон доводив свою самодостатність від батькової слави (не заздрю дітям знаменитостей). Успішно доводив, не вистачило тільки часу.

Сюжет «Ворона» досить простий. Бандити вбили пару закоханих: Еріка і Шеллі. Через рік ворон повертає Еріка до життя і дає йому дар невразливості, щоб він зміг помститися за зло.

Брендону слід було зіграти як Ерік падає від пострілу на підлогу. Сцена не надто складна. Її зняли і залишили Брендона. Пішли, захоплені роботою. А Брендон залишився лежати. Серед холостих патронів один виявився справжнім. На сцені він мав бути живим, а всі думати, що він мертвий. В реальності вийшло, що він смертельно поранений, а всі думали, що він цілий. Цих кадрів немає у фільмі — їх знищили. Решту фільму довелося знімати за допомогою дублерів і найсучаснішої комп’ютерної графіки (це в далекому 1994 році). Брендона забрали в лікарню, де він зміг прожити ще кілька годин.

На сцені він ожив, а в реальності помер. На сцені він вбивав, а в реальності був убитий. На сцені він був невразливий, а в реальності помер, коли цього не можна було очікувати. На сцені в нього стріляв ворог, а в реальності товариш. Доля жорстоко віддзеркалила сценарій на реальність. Важко сказати, де тут закінчується правда, а починається вигадка. Не чіпала доля тільки кінцівку. І на сцені, і в реальності Брендон помер біля своєї коханої, яка прийшла в останні хвилини його життя. Бо така головна думка фільму: любов перемагає смерть.

Категорія: Некатегоризовано

Коментарі (0)RSS-стрічка коментарів

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теги та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>