Ненадійність Google

Січень 31, 2009 | Різне

Хто ще не в курсі, сьогодні (31 січня) у пошуку Гугл було виявлено баг. Протягом приблизно півгодини не можна було перейти на результати пошуку, оскільки відома своєю надійністю пошукова система для кожної сторінки повідомляла:

Ця сторінка може заподіяти шкоду вашому комп’ютерові.

На жаль, я запізнився трохи і не зміг сам це побачити, але швидко дізнався про це на Твіттері (мій акаунт).

З цього приводу в мене з’явилися деякі невеселі думки.

Мало існує у світі надійних інструментів, на які я міг би повністю покластися за будь-яких умов. До сьогоднішнього бага, я вважав сервіси Гугл одним із них.

Ранній Гугл являвся користувачам лише у вигляді мінімалістичної сторіночки google.com загальною вагою з усіма картинками (точніше з єдиною картинкою) якихось 10 КБ. Я думаю, саме ця невибаглива простота й була основною конкурентною перевагою і Гугл став тепер такою потужною корпорацією з амбіціями на монополію. І здійснення своїх планів корпорація проводить дуже швидко. Не встигаю й нарадуватись одним новим сервісам, як з’являються ще новіші. І кількість коду росте, мабуть, швидше, ніж у геометричній прогресії. Ніби й добре, але будь-який програміст скаже, що чим більше коду, тим більше помилок у ньому.

Гугл щодалі більше став зраджувати своїй ідеології простоти і надійності. У нових проектах Chrome і Android знаходять багів я б сказав не менше, ніж у посередніх негуглівських програмах. Вони прагнуть розвиватися швидше і не вистачає ресурсів на якісну підтримку вже здобутих досягнень. Хм, невже це початок кінця, як то давно сталося з Microsoft?

А деякі блогери вже написали про новину раніше за мене:

  • googleholic у статті “Криза довіри” і
  • yAnTar у статті Баг Google
  1. 7 коментарів до “Ненадійність Google”

  2. дякую за посилання. вже з’явилося офіційне пояснення багу - людська помилка (http://googleholic.kiev.ua/index.php/2009/01/31/ofitsijne-poyasnennya-kryzy-doviry/).

    Від googleholic Січ 31, 2009

  3. Я думаю, що довіра до гугла не зникне, бо усі приймають участь в його створенні, тому він схожий на нашу спільну дитину, і якщо вона помиляється то це ще не дуже страшно :)

    Від mee Січ 31, 2009

  4. > Мало існує у світі надійних інструментів, на які я міг би повністю покластися за будь-яких умов. До сьогоднішнього бага, я вважав сервіси Гугл одним із них.

    а даремно. нічого абсолютно надійного серед створеного людьми — немає. чим це гугл має бути винятком?

    Від tivasyk Лют 1, 2009

  5. > Хм, невже це початок кінця, як то давно сталося з Microsoft?

    майкрософтові ще ой як далеко до кінця! =) а взагалі, народження і смерть компаній, корпорацій, та взагалі ідей — це ж нормально? гугл також колись забудеться — а на його місце прийде щось інше. головне — напрямок руху. гугл порівняно до майкрософта — як французська республіка порівняно до французської монархії: може грубо, може не ідеально, але рух у правильному напрямку.

    Від tivasyk Лют 1, 2009

  6. > майкрософтові ще ой як далеко до кінця! =)

    Я мав на увазі кінець високої репутації.

    Ще цікаві спостереження на http://www.thoughtfactory.ru/ideology-google-vs-microsoft

    Від chugylo Лют 1, 2009

  7. > Я мав на увазі кінець високої репутації.

    от цього, зізнаюся, не зрозумів. коли це microsoft встиг встратити «високу репутацію» (у пересічного користувача)?

    Від tivasyk Лют 2, 2009

  8. > коли це microsoft встиг встратити «високу репутацію» (у пересічного користувача)?

    Таки правда, але я, ніби, пишу не орієнтуючись на смаки/потреби пересічного користувача, а намагаюсь бути «на вістрі».

    Від chugylo Лют 2, 2009

Ваш коментар