Вбити Лукашенка!

· Один коментар

На YouTube’і з’явилося відео, у якому анонім повідомляє про підготовку вбивства Лукашенка Путіним. У будь-якому випадку хтось тут грає нечисто. Хто? Представляю вам свій аналіз.

Для початку сам артефакт і переклад стенограми українською від Кавказцентру.

«Я ,колишній співробітник однієї із спецслужб Російської Федерації, хочу зробити надбанням громадськості наступне. Голова уряду Росії путін хоче убити президента Білорусі Лукашенка. Я заявляю про це з усією відповідальністю, бо маю в своєму розпорядженні достовірні факти. Із зрозумілих причин я не можу назвати свої ім’я та прізвище. Я був і залишаюся патріотом Росії.

Мені особисто не подобається Лукашенко — ні як людина, ні як політик. Мені не подобається, що він хоче забезпечити благополуччя своєї країни за рахунок моєї батьківщини — Росії. В Білорусі скоро президентські вибори. Щоб прибрати Лукашенка, у нас є цілий набір нормальних засобів і методів. Наші ЗМІ можуть сліпити з Лукашенка який завгодно образ — божевільного або хворого. Ми можемо поставити його на коліна економічно — через постачання нафті і газу. Ми можемо врешті-решт домовитися з Європою, Сполученими Штатами. І це досить — Лукашенко звалиться.

Але мені абсолютно не прийнятні методи фізичного усунення президента Білорусі, які планує використовувати керівництво моєї країни.

Мені достовірно відомо, що для реалізації цієї мети в червні цього року в держкорпорації «Ростехнології» створена спеціальна група з числа тих, що були співробітник Федеральної служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки і інших спецслужб. Створена по прямій вказівці путіна.

Всі знають, що «Ростехнології» є фактично філіалом ФСБ, а її керівник Чемезов є близьким другом путіна. Але колишні працівники спецслужб не тільки заробляють там божевільні гроші на різних операціях, на внутрішньому жаргоні це називається «Пиляти проекти». Там плануються і реалізуються брудні справи. Говорю це з усією відповідальністю.

Група по фізичному усуненню президента Білорусі строго засекречена. У неї входять тільки найперевіреніші і вірні путіну силовики. Вже відпрацьовано декілька сценаріїв знищення Лукашенка: пристрій автомобільної або авіаційної катастрофи, зараження через подарунок або поштове відправлення, задіювання снайпера.

Але як найбільш реальний сценарій розглядається проведення масштабного теракту під час одного з масових заходів за участю Лукашенко, а в передвиборну кампанію Лукашенку доведеться проводити багато таких заходів.

Серйозно розглядається теракт під час традиційного свята урожаю в Білорусі. Можливі людські втрати при цьому просто не враховуються.

Для створення атмосфери паніки планується провести найближчими місяцями в Білорусі серії страхітливих акцій з використанням вибухових пристроїв, розробляються сценарії по викраданню відомих людей. Щоб посіяти паніку навколо білоруської продукції, що поставляється на експорт, фахівці з цієї групи планують зараження декількох партій продовольчих товарів радіоактивними речовинами.

Звідки ці факти відомі мені? Є порядні люди і в цій спецгрупі. Я бойовий офіцер, я побував в багатьох гарячих точках і знаю, що таке тероризм, що таке смерть безневинних громадян. Волгодонськ, Беслан — це лише найяскравіші приклади. Я абсолютно не приймаю подібних брудних методів усунення голови іншої держави, навіть якщо він тобі і не подобається. Особливо, якщо це пов’язано із загибеллю звичайних білорусів. Причому найближчих нам, росіянам, по духу.

Так думаю не тільки я, але і багато моїх колег. Саме тому я ухвалив рішення заявити про існуючі плани відкрито і привселюдно. Зрозуміло, що ті, хто стоїть за цими планами, скажуть, що це провокація. Але вже найближчий розвиток подій говоритиме сам за себе.

Своїм колегам по спецслужбах хочу сказати, що я теж професіонал і шукати мене марно. Честь маю».

Мотивація агента, якщо він насправді існує

З якої такої великої радості агента замучила совість? Якщо російські силовики розробляють таку операцію, то у них мали бути інші подібні успішні операції. Чому совість мовчала тоді? Моя совість, наприклад, не дозволила б, навіть, працювати на таких людей. Тому совість варто відкинути як причину повідомлення. Може агент — подвійний, працює не тільки на Росію? Тоді на саму Білорусь чи на Китай, тому що в режиму Лукашенко небагато прихильників. Може у агента є якісь особисті причини? Наприклад, він закохався у племінницю Лукашенко. :) Ці дві причини виглядають більш правдивими.

Версія 1: Путін не готується вбити Лукашенка

Перша думка: для чого Путіну змінювати владу у й так йому дружній чи, навіть, підконтрольній країні? От якби йшлося про вбивство грузинського президента чи латвійського…

А творцю(ям) відео світить кримінальна стаття за наклеп.

Версія 2: Путін готується вбити Лукашенка

Хоча тепер не такий Лукашенко й лояльний до Путіна. Занадто довго він при владі, всі ниточки до себе притягнув і може керувати країною як сам захоче, а не як вирішать в Кремлі. Це по-перше. А по-друге в Білорусі дуже слабка опозиція. Якщо з Лукашенком що-небудь станеться, то я сумніваюсь, що вона прийде до влади. У владі зміниться лідер — от і все. Потенційним новим диктаторам Білорусі вигідно заручитися підтримкою найголовнішого сусіда не за дружбу, звичайно, а за конкретні поступки, які не хоче робити Лукашенко.

Версія 3: Путін розповсюджує інформацію, що він готується вбити Лукашенка

Американський менталітет і російський менталітет мають одну спільну рису — це імперські менталітети. І американцям, і росіянам більше за інші народи важливо думати, що їхні країни могутні і вірити, що їхні уряди можуть все. Наприклад, сфабрикувати 11 вересня чи вбити польського президента. На відміну від української влади, яка є бандитською з усіма наслідками, російська влада досить хитра, щоб зробити таке от відео для стимуляції імперської складової національного характеру. А також, щоб нагнати страху: «якщо Путін може Лукашенка прибрати оком не кліпнувши, то де вже нам з ним боротися?» Тому, хоча це відео налаштовує проти путінської влади, але активного спротиву не спричиняє. Тільки песимізм і ниття. Величезні території Росії тримаються купи завдяки системі міфів. А міфи треба інколи переповідати, щоб не забули.

Підніміть руки, кому із вас подобаються фільми про Джеймса Бонда? Кому подобаються — це тому, що ви хочете відчути себе частиною чогось важливого, а не мізерного.


Ось таке от. Можна ще варіанти придумати, наприклад, що білоруська влада розповсюджує інформацію, що Лукашенка готуються вбити. :) Але не варто надто довго над тим думати. І тим більш хвилюватися з цього приводу. Якою б не була істинна історія цього відео, звичайна людина в цьому участі не бере.

Категорія: Різне

Коментарі (1)RSS-стрічка коментарів

  1. Онлайн коментує:

    Що ж, можна констатувати, що ніхто нікого не вбив )

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теги та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>